Банки и финансы
№ 35 (1297) 27 Сент. 2019 Forumul de afaceri „Oportunități investiționale în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova” 19 – 20 Septembrie 2019

Forumul de Afaceri „Oportunități investiționale în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, Agenția Cehă pentru Dezvoltareși Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, s-a desfășurat pe data de 19 și 20 Septembrie 2019, la Edineț și Bălți.

 

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectelor „Edineț-Pol de Creștere Economică în Regiunea de Nord a Republicii Moldova”, care face parte din cadrul inițiativei UE „Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG) și „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Moldovei”, finanțat de Guvernul Republicii Cehe, în cooperare cu Primăria mun. Edineț, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Agenția de Dezvoltare Regională Nord, A.O. Centrul de Dezvoltare Comunitară Integrată și organizația non-guvernamentală People in Need Moldova.

Promovarea imaginii investiționale a zonei de Nord, dezvoltarea climatului de afaceri, sporirea competitivității, promovarea noilor tendințe pe piață precum și a facilităților și infrastructurii de sprijin în afaceri a mun. Edineț, au constituit pilonii evenimentului, la deschiderea căruia au participat reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și ai corpului diplomatic, președintele Camerei de Comerț și Industrie, directorul interimar al Agenției de Dezvoltare Regională Nord și primarul mun. Edineț.

În cadrul forumului de afaceri, au fost identificate proiecte investiționale pentru parcul industrial Edineț, prin crearea de parteneriate dintre antreprenorii locali și cei din Ucraina. De asemenea, au fost identificate idei de afaceri SMART și inovative, au fost trasate acțiunile prioritare în comun cu antreprenorii locali și partenerii de dezvoltare pentru dezvoltarea economică a municipiului Edineț, precum și a întregii Regiuni de Dezvoltare Nord în perioada ce urmează.

Автор: По материалам пресс-релиза